Johan Enschedeweg 180
0297568949

Jeugd Fitness 7 t/m 11 jaar

Description

Jeugdfitness 7-11 jaar

Voor kinderen tussen 7 en 11 jaar is er een Fitness programma ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. De lessen hebben vooral als doel kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken. Team-spelletjes, obstakelroutes en leuke work-outs helpen de kinderen om de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbeteren ze hun zelfvertrouwen. De nadruk ligt op kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger maken op een leuke manier. In ons Jeugdfitness 7 tot en met 11 jaar programma laten wij kinderen meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, (leren) samenwerken en – het belangrijkste – plezier hebben. Samenwerken staat centraal en ondertussen lekker in beweging zijn op een speelse wijze! Er wordt getraind en gesport d.m.v. circuittrainingen, muziek, spel en intensief samenwerken.

Jeugdfitness is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gymnastiek tot atletiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden de rest van hun leven.

Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren.

Emotionele voordelen

Jeugdfitness is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die aan Fitness doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties.

Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft.

Fitness als levensstijl

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in fitness. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen.

 

  • Beginners

Related Projects